Бразилските власти съобщиха, че доброволец в клинични изпитания на ваксина срещу COVID-19, разработвана

...
Бразилските власти съобщиха, че доброволец в клинични изпитания на ваксина срещу COVID-19, разработвана
Коментари Харесай

Почина доброволец от клинични тестове на ваксина за COVID-19

Бразилските управляващи оповестиха, че доброволец в клинични изпитания на ваксина срещу COVID-19, разработвана от AstraZeneca и Оксфордския университет е умрял, съобщи „ Ройтерс “. Участниците в тестванията са разграничени на две групи. На едната се ползва серум против ковид, на другата - против менингит. Починалият пациент е на 28 години, от Рио де Жанейро. Въпреки случая, след оценка на обстановката експертите са решили да продължат опита, защото „ няма терзания за сигурността “. До същото умозаключение е стигнала и самостоятелна комисия, оповестиха от Федералния университет в Сао Пауло, който оказва помощ за координирането на третата фаза от тестванията в Бразилия.

Според осведомен със случая тестванията би следвало да бъдат отсрочени, в случай че доброволецът е получил имунизацията за новия ковид, само че евентуално той е бил част от контролната група, получила доза срещу менингит.

До момента са наети 8 хиляди от плануваните 10 хиляди доброволци в латиноамериканската страна. Те към този момент за получили първата доза от веществото.

Акциите на AstraZeneca означиха спад от 1.8% след съобщаването на новината.

Федералното държавно управление има планове да купи от английската ваксина. Междувременно се проучваше и опцията за договорка с китайската компания Sinovac Biotech, която също предлага от създаването си. Нея президентът Жаир Болсонаро отхвърли да възнамерява да купува.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР